Prioritatile Centrelor de Justitie Comunitara

Reprezentanti ai Centrelor de Justitie Comunitara, voluntari si angajati ai Institutului de Reforme Penale au participat la trainingul cu genericul „Elaborarea, gestionarea si evaluarea proiectelor”.

Astfel, pe parcursul a trei zile, participantii la training au identificat finantatori si au elaborat sapte concepte de proiecte in cadrul grupurilor de lucru formate in cadrul acestei reuniuni.

Principalele probleme identificate si abordate in propunerile de proiect au fost: prevenirea delicventei juvenile, lucrul cu femeile in locurile de detentie, prevenirea torturii, activitati de informare pentru tinerii juristi si asistenta copiilor aflati in situatie de risc.

Pe langa aceasta, fiecare grup a identificat directiile de activitate de perspectiva a institutiei ce o reprezinta.

Participantii au manifestat un interes sporit si au afirmat ca aceasta reuniune a fost de un real folos pentru imbunatatirea aptitudinilor de identificarea finantatorilor si pentru scrierea de noi proiecte.

Trainingul a fost organizat in cadrul proiectului «Consolidarea sistemului justitiei penale in Republica Moldova» este implementat de Institutul de Reforme Penale cu suportul financiar al Organizatiei Interbisericesti pentru Dezvoltare in Cooperare.