Ghid practic pentru angajatori în vederea prevenirii manifestării discriminatorii în cadrul interviurilor de angajare

Ghid practic pentru angajatori în vederea prevenirii manifestării discriminatorii în cadrul interviurilor de angajareUna din problemele cu care se confruntă persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, în procesul de angajare, privește natura întrebărilor pe care angajatorul le adresează în cadrul interviului de recrutare. De obicei, aceste întrebări sunt percepute ca fiind deranjante sau prea personale. De multe ori, întrebările de această natură sunt inserate în mod ilegal și dezavantajează angajarea anumitor persoane.

Acest ghid a fost elaborat pentru a ajuta angajatorul să evite discriminarea în procesul de intervievare. Ghidul cuprinde o scurtă prezentare a aspectelor generale referitoare la interviul de angajare și prezintă o serie de întrebări cu potențial de discriminare, care trebuie evitate. Strategiile prezentate în prezentul ghid ar trebui să contribuie la evitarea situațiilor de discriminare în procesul de recrutare.

La elaborarea ghidului s-a ținut cont de recomandările formulate în Studiul privind tendințele discriminatorii prezente în anunțurile de angajare. Se recomandă utilizarea acestei publicații, de rând cu Ghidul practic pentru angajatorii din sectorul privat la întocmirea anunțurilor de recrutare.

„Această publicație a fost elaborată de Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității cu sprijinul Programului de finanțare a inițiativelor/ proiectelor de schimbare în domeniul drepturilor omului. Programul este realizat cu participarea Institutului de Reforme Penale în cadrul Proiectului „Consolidarea capacităților tehnice ale instituțiilor naționale pentru promovarea și protecția drepturilor omului”, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Opiniile exprimate în această publicație aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere sau politicile Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare ori ale Ministerului Afacerilor Externe al Danemarcei”.

Versiunea Rom: Pliant_ROM.pdf [1,83 Mb] (descarcari: 21)
Versiunea Rusa:Pliant_RUS.pdf [1,46 Mb] (descarcari: 1)