Indicatori de management pentru cazuri individuale ale copiilor sub vârsta răspunderii penale și în conflict cu legea

Indicatori de management pentru cazuri individuale ale copiilor sub vârsta răspunderii penale și în conflict cu legea
Acest Ghid face parte din activitățile Proiectului implementat de Institutul de Reforme Penale în parteneriat cu UNICEF Moldova „Consolidarea mecanismului de prevenire și dejudiciarizare a cauzelor penale cu implicarea copiilor sub vârsta răspunderii penale și a celor în conflict cu legea”.

Prezentul ghid își propune de a oferi îndrumări cu privire la metodologia de aplicare a managementului de caz, bazată pe asigurarea securității copilului sub vârsta răspunderii penale și a celui aflat în conflict cu legea. Abordarea propusă situează copilul în centrul intervenției, concentrându-se pe un limbaj prietenos copilului și pe proceduri de management de caz comune pentru toate serviciile sociale adresate copilului și familiei.

Versiunea propusă a metodologiei managementului de caz nu intenționează de a formula sarcini noi pentru asistenți sociali, ci, dimpotrivă, îi înarmează cu informații și îndrumări concrete menite să-i ajute să realizeze responsabilitățile profesionale mult mai calitativ, pentru a oferi în comun sprijin cât mai bun posibil pentru copiii sub vârsta răspunderii penale și cei în conflict cu legea.

Sperăm ca, prin eforturile comune, să contribuim la o mai bună protecție a copiilor în sistemul de justiție al Republicii Moldova.
Indicatori-de-management-pentru-cazuri-individuale-ale-copiilor-sub-vrsta-rspunderii-penale-i-n-conflict-cu-legea.pdf [1,79 Mb] (descarcari: 35)