Recomandările procuraturii generale privind activitatea procurorului cu minorii în conflict cu legea penală

Recomandările procuraturii generale privind activitatea procurorului cu minorii în conflict cu legea penală
Această publicație a fost elaborată în parteneriat cu Procuratura Generală în cadrul Proiectului „Consolidarea mecanismului de prevenire și dejudiciarizare a cauzelor penale cu implicarea copiilor sub vârsta răspunderii penale și a celor în conflict cu legea”, implementat de către IRP în parteneriat cu UNICEF în Republica Moldova.

Legislația procesual penală a Republicii Moldova prevede garanții pentru o justiție accesibilă, corespunzătoare vârstei, adaptată la și concentrată pe necesitățile și drepturile copilului, inclusiv dreptul la integritate și demnitate, dreptul la un proces echitabil, dreptul la viață privată și de familie.

În sistemul de justiție juvenilă, procurorul are rol primordial, contribuind la crearea unui mecanism eficient de protecție a drepturilor copilului suspectat, învinuit sau declarat vinovat de o încălcare a legii penale, aducându-și contribuția la înfăptuirea justiției în condiții cât mai prielnice pentru copii, în vederea protecției drepturilor și garanțiilor procesuale, prevăzute de lege.
Recomandrile-procuraturii-generale-privind-activitatea-procurorului-cu-minorii-n-conflict-cu-legea-penal.pdf [269,09 Kb] (descarcari: 34)