IRP a organizat în orașul Căușeni un flashmob cu mesajul „Neglijența Provoacă Delincvența!

IRP a organizat în orașul Căușeni un flashmob cu mesajul „Neglijența Provoacă Delincvența!Pe data de 27 septembrie, în centrul orașului Căușeni, Institutul de Reforme Penale a organizat un flashmob prin care și-a propus să informeze publicul larg despre factorii care generează delincvenţa juvenilă.
La flashmob au participat nu doar copiii alături de părinții lor, dar și polițiști din localitate, profesori și alți voluntari.
Mesajul flashmob-ului a fost „Neglijența Provoacă Delincvența!”. Voluntarii au purtat tricouri cu acest mesaj imprimat pe partea din față, dar și baloane cu același conținut. În timpul flashmob-ului copiii, alături de părinții lor și ceilalți voluntari, au trecut prin toate etapele prin care ar putea trece un copil. Pentru început a fost accentuată neglijența părinților și a societății față de copii, apoi, maturii le-au explicat copiilor ce înseamnă de fapt delincvența juvenilă și ce ar trebui să facă minorii, ca să nu ajungă copii delincvenți. Următorul pas a fost făcut de către copii. Ei le-au înmânat maturilor câte un balon cu mesajul „Neglijența Provoacă Delincvența!”, pentru a accentua necesitatea grijii și a afecțiunii din partea societății față de copii.
La sfârșitul flashmob-ului, toți voluntarii au rostit mesajul „Neglijența Provoacă Delincvența!”.
Această acțiune voluntară a accentuat importanţa sprijinului comunitar în vederea reducerii cauzelor care determină apariţia comportamentului delincvent în rândul minorilor, astfel încât să avem o societate mai responsabilă şi activ implicată în acţiunile de prevenire la nivel local.
Menționăm că, coordonatorii flashmob-ului au fost Daniela Groza – Coordonator de proiect, Cristina Josanu – Asistent de proiect, Elena Tonu – Coordonator PR și D-na Elena Oboroceanu – Coordonator IRP Căuşeni.
Activitatea a avut loc în cadrul proiectului Institutului de Reforme Penale: „Modele eficiente de implicare comunitară pentru prevenirea delincvenţei juvenile în Republica Moldova”, realizat cu suportul Ambasadei Finlandei în Bucureşti și este o activitate voluntară.

IRP a organizat în orașul Căușeni un flashmob cu mesajul „Neglijența Provoacă Delincvența!IRP a organizat în orașul Căușeni un flashmob cu mesajul „Neglijența Provoacă Delincvența!IRP a organizat în orașul Căușeni un flashmob cu mesajul „Neglijența Provoacă Delincvența!IRP a organizat în orașul Căușeni un flashmob cu mesajul „Neglijența Provoacă Delincvența!IRP a organizat în orașul Căușeni un flashmob cu mesajul „Neglijența Provoacă Delincvența!IRP a organizat în orașul Căușeni un flashmob cu mesajul „Neglijența Provoacă Delincvența!IRP a organizat în orașul Căușeni un flashmob cu mesajul „Neglijența Provoacă Delincvența!IRP a organizat în orașul Căușeni un flashmob cu mesajul „Neglijența Provoacă Delincvența!IRP a organizat în orașul Căușeni un flashmob cu mesajul „Neglijența Provoacă Delincvența!