„Neglijența Provoacă Delincvența!” – un nou flashmob organizat de IRP

„Neglijența Provoacă Delincvența!” – un nou flashmob organizat de IRP Institutul de Reforme Penale a organizat recent, la Ungheni, un nou Flash-mob „Neglijența Provoacă Delincvența!”. Prin acesta, reprezentanții Institutului de Reforme Penale și-au propus să informeze publicul larg despre factorii care generează delincvenţa juvenilă, accentuând importanţa sprijinului comunitar în vederea reducerii cauzelor care determină apariţia comportamentului delincvent în rândul minorilor, astfel încât să avem o societate mai responsabilă şi activ implicată în acţiunile de prevenire la nivel local.

La flashmob au participat nu doar copii, dar și părinți, profesori și alți voluntari din localitate.

„Mă bucur foarte mult că a fost astăzi lansată așa o campanie de informare pentru părinți și adolescenți. Cred că ideea principală va fi transmisă și înțeleasă și de alții. Această activitate care a fost organizată, cred că va apropia părinții de copii și copiii de părinți și consider că ideea principală ar fi ca părinții să găsească timp suficient ca să vorbească cu copilul, iar copilul, să capete acea încredere pe care trebuie să o aibă față de copilul lui. În același timp, părinții să se învețe să-i audă pe copii, iar copiii trebuie să înțeleagă că părinții nu sunt dușmanii lor, ci sunt prietenii lor pe viață” spune Lilia Morari, unul dintre părinții care au participat la Flash-mob.

În aceeași ordine de idei, Chitoroagă Ana-Maria, adolescenta care acceptat să ne spună ce a învățat în urma acestui Flash-mob și cu ce impresii a rămas, ne-a mărturisit că, copiii ar trebui să fie mai aproape de părinții lor: „Dacă părintele este ocupat, noi trebuie să-i spunem: „Am nevoie de tine și de timpul tău!”. Ana-Maria a mai adăugat că abia în urma acestui flashmob, ea a înțeles ce înseamnă delincvență juvenilă și care ar putea fi consecințele neglijenței părinților, dar și a copiilor.

Menționăm că, coordonatorii flashmob-ului au fost Daniela Groza – Coordonator de proiect, Cristina Josanu – Asistent de proiect, Elena Tonu – Coordonator PR și D-na Tamara Cojocaru – Coordonator IRP Ungheni.

Activitatea a avut loc în cadrul proiectului Institutului de Reforme Penale: „Modele eficiente de implicare comunitară pentru prevenirea delincvenţei juvenile în Republica Moldova”, realizat cu suportul Ambasadei Finlandei în Bucureşti și este o activitate voluntară.

„Neglijența Provoacă Delincvența!” – un nou flashmob organizat de IRP„Neglijența Provoacă Delincvența!” – un nou flashmob organizat de IRP „Neglijența Provoacă Delincvența!” – un nou flashmob organizat de IRP „Neglijența Provoacă Delincvența!” – un nou flashmob organizat de IRP