Institutul de Reforme Penale vă invită la „Ziua Uşilor Deschise”

Institutul de Reforme Penale vă invită la „Ziua Uşilor Deschise”


Pe data de 12 mai (marți) Institutul de Reforme Penale(IRP) îşi deschide larg uşile pentru vizitatori!
Institutul de Reforme Penale este o organizație nonguvernamentală, misiunea căreia este de a contribui la respectarea drepturilor omului în Republica Moldova prin reformarea sistemului de justiție penală și susținerea inițiativelor comunitare.
Din anul înființării (2001) IRP a elaborat și a implementat peste 35 proiecte (cu o valoare totală de peste 4 000 000$), în domenii cum ar fi: promovarea instituţiilor noi în justiţia penală, implementarea alternativelor la detenţie, asistenţa reformei poliţiei, reformarea sistemului de executare a pedepselor privative de libertate şi pregătirea pentru liberare din detenţie, monitorizarea respectării drepturilor persoanelor în sistemul de justiţie penală, justiția juvenilă, prevenirea torturii și altor rele tratamente etc.
Evenimentul vine să marcheze cei 14 ani de activitate ai organizaţiei. Sunt invitaţi toţi cei care doresc să afle despre activitatea IRP şi evoluţia acestuia în timp. Membrii organizaţiei vor vorbi despre proiectele derulate în trecut şi cele actuale.
Vizitatorii vor putea admira biblioteca IRP dar şi vor avea acces la aceasta.

Pentru o bună desfăşurare a evenimentului vă prezentăm agenda zilei:
10:00 – 10:45 – Istoricul şi evoluţia Institutului de Reforme Penale (IRP)
11:00 – 11:45 – Protecţia drepturilor copiilor în sistemul de justiţie a RM, prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile
12:00 - 12:45 – Practici de promovare a justiţiei restaurative şi alternative la detenţiei in RM
13:00 – 14:00 – Prevenirea și combaterea torturii și a relelor tratamente. Implicarea studenților în oferirea asistenței juridice primare.
Având în vedere numărul limitat de locuri de care dispunem (50) vă recomandăm să vă înregistraţi mai jos accesând:

Înregistrează-te AICI

Evenimentul se va desfăşura la sediul Institutului de Reforme Penale, Str. Lomonosov 33 (Sectorul Telecentru), între orele 10.00 și 14.00
Pentru alte detalii şi informaţii:
Coordonator PR
Valeria Arhip
varhip@irp.md
068 555 883