Newsletter în cadrul proiectului „Consolidarea mecanismului de prevenire şi dejudiciarizare a cauzelor penale cu implicarea copiilor sub vârsta răspunderii penale şi a celor în conflict cu legea”

Newsletter în cadrul proiectului „Consolidarea mecanismului de prevenire şi dejudiciarizare a cauzelor penale cu implicarea copiilor sub vârsta răspunderii penale şi a celor în conflict cu legea” În februarie 2018 a luat sfârșit proiectul „Consolidarea mecanismului de prevenire şi dejudiciarizare a cauzelor penale cu implicarea copiilor sub vârsta răspunderii penale şi a celor în conflict cu legea” implementat de IRP în parteneriat cu UNICEF Moldova. Toate obiectivele propuse au fost atinse, iar activitățile au fost realizate cu succes.

În ultimul trimestru de implimentare a proiectului 1 iulie - 28 februarie 2018, s-au desfășurat mai multe ateliere regionale, care au avut drept scop realizarea unui schimb de experiență între specialiști. De asemenea, au avut loc ședințele de totalizare a grupurilor de lucru în cele cinci raione (Bălți, Căușeni, Ungheni, Orhei și Leova).
Nu au lipsit nici atelierele de instruire pentru procurori ce își desfășoară activitatea în cazurile cu implicarea copiilor pasibili de răspunderea penală și în cazurile cu implicarea copiilor sub vârsta răspunderii penale.
Realizările și perspectivele de viitor au fost discutate la Conferința Națională, eveniment ce a încununat finalul proiectului.

Toate acțiunile întreprinse au menirea de a preveni delincvența juvenilă și de a reduce infracționalitatea în rândul minorilor.

Vă invităm să aflați mai multe detalii despre activitățile organizate în cadrul proiectului, lecturând acest newsletter Appendix-7-Newsletter.pdf [1,39 Mb] (descarcari: 13)