A început realizarea proiectului „Evaluarea cantitativă și calitativă a situației privind drepturile omului în Republica Moldova”

Oficiul Avocatului Poporului împreună a început realizarea proiectului „Evaluarea cantitativă și calitativă a situației privind drepturile omului în Republica Moldova”.

Proiectul își propune drept scop evaluarea cantitativă și calitativă a situației privind respectarea drepturilor omului în țară, inclusiv în dinamică (evaluarea precedentă de acest gen a avut loc în 2016).

Scopul propus va fi atins prin pregătirea, realizarea și promovarea Studiului Național al Percepțiilor Drepturilor Omului în Republica Moldova.
Studiu Național al Percepțiilor Drepturilor Omului în Republica Moldova va fi realizat pe eșantion agregat nu mai mic de 1500 respondenți, acoperind în mod reprezentativ principalele grupuri vulnerabile vizate - femeile, persoanele cu dizabilități, tinerii și persoanele în vârstă înaintată, minorități etno-lingvistice și religioase, etc.

Realizarea proiectului va pune baza schimbărilor esențiale în domeniul drepturilor omului prin prezentarea datelor importante privind situația actuală și în dinamică și principalele probleme. Elucidarea acestor aspecte va determina decidenții publici să pornească și să intensifice reforme în domeniul drepturilor omului.
Proiectul va contribui substanțial la realizarea tuturor Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, deoarece datele dezagregate obținute în rezultatul Studiului de fapt se vor referi la indicatorii și țintele localizate ODD în Moldova.

Proiectul a demarat în martie 2018 și va dura jumătate de an.

Proiectul este implementat de Oficiul Avocatului Poporului în parteneriat cu Institutul de Reforme Penale și cu sprijinul Programului de finanțare a inițiativelor/proiectelor de schimbare în domeniul drepturilor omului. Programul dat este realizat cu participarea Institutului de Reforme Penale în cadrul Proiectului „Consolidarea capacităților tehnice ale instituțiilor naționale pentru promovarea și protecția drepturilor omului”, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.


Vezi aici atașată Fișa de proiect: 2.7-OAP.pdf [345,65 Kb] (descarcari: 1)

A început realizarea  proiectului „Evaluarea cantitativă și calitativă a situației privind drepturile omului în Republica Moldova”