Opinie cu privire la proiectul de lege de modiificare a unor articole din Codul de procedură penală nr. 122/2003 (perfecționarea mecanismului despăgubirii pentru condițiile de detenție).

Opinie

Cu privire la proiectul de lege de modiificare a unor articole din Codul de procedură penală nr. 122/2003 (perfecționarea mecanismului despăgubirii pentru condițiile de detenție).

A.O. Institutul de Reforme Penale a fost solicitat de către Ministru Justiției prin scrisoarea Nr. 03/3974 din 29 mai 2020, de a-și expune opinia asupra proiectului de lege menționat supra. Opinia va fi expusă în ordinea plasării articolelor supuse modificării.

Preliminarii

Modificările propuse constituie părți componente ale pachetului de modificări legislative determinate de constatările Curții Europene a Drepturilor Omului, în materia art. 3 din Convenția Europeană și au ca scop dezvoltarea mecanismului compensator. Prin urmare, scopul modificărilor este justificat.

Afișarea întregului conținut din document: Cu-privire-la-proiectul-de-lege-de-modiificare-a-unor-articole-din-Codul-de-procedur-penal-nr.-122_2003-perfecionarea-mecanismului-despgubirii-pentru-condiiile-de-detenie.pdf [195,75 Kb] (descarcari: 34)