IRP va sprijini ANP în elaborarea cursurilor de formare la distanță a angajaților sistemului administrației penitenciare

IRP va sprijini ANP în elaborarea cursurilor de formare la distanță a angajaților sistemului administrației penitenciare Institutul de Reforme Penale (IRP) și Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) au inițiat astăzi discuții privind aplicarea noului instrument de perfecționare și formare continuă la distanță a angajaților sistemului administrației penitenciare - Platforma e-learning SAP. La ședința desfășurată online au participat: directorul și vicedirectorul IRP, conducerea ANP, reprezentanții Asociației Internaționale de Corecție și Penitenciare și ai Comitetului Națiunilor Unite împotriva torturii.
Lansată în luna decembrie 2020, Platforma e-learning SAP reprezintă pentru ANP un mijloc de instruire online pentru funcționarii cu statut special din cadrul sistemului administrației penitenciare, iar conținutul acesteia urmează să fie îmbogățit cu suportul experților IRP.IRP va sprijini ANP în elaborarea cursurilor de formare la distanță a angajaților sistemului administrației penitenciare
Prin urmare, în cadrul discuțiilor au fost abordate aspectele practice, experiența internațională în aplicarea modelului de instruire și recomandările de îmbunătățire a metodologiei de studiere prin intermediul Platformei e-learning. Totodată, reprezentanții Institutului de Reforme Penale au dezvăluit propria experiență în elaborarea și integrarea modulelor de instruire e-learning.

Igor DOLEA, directorul IRP, și-a exprimat deschiderea în oferirea suportului la elaborarea instruirilor de perfecționare și formare continuă la distanță pentru angajații sistemului administrației penitenciare.
IRP va sprijini ANP în elaborarea cursurilor de formare la distanță a angajaților sistemului administrației penitenciareVladimir COJOCARU, directorul interimar al ANP, a menționat că prin contribuția comună se va reuși definitivarea instruirilor de pregătire profesională și integrarea lor în platforma e-learning.

Precizăm că, în 2020, IRP în comun cu Academia de Poliție „Ștefan cel Mare” și Inspectoratul General al Poliției au elaborat două module e-learning pentru ofițerii de urmărire penală și pentru ofițerii de sector.