Membri ai organizațiilor necomerciale din patru raioane ale țării învață despre Buna guvernare în cadrul organizațiilor societății civile

În cadrul training-ului „Buna guvernare în OSC”, timp de patru zile, membrii Centrului de Resurse pentru Tineret Dacia (Soroca), organizației „Femeia și Copilul – Protecție și Sprijin” (Criuleni), Agenției de Democrație Locală din Moldova (Cimișlia) și ai Clinicii Juridice Comrat învață despre principiile și aplicabilitatea bunei guvernări în cadrul OSC, despre reglementările legale privind structura OSC-urilor, regulile de etică și conduită și reglementarea conflictelor de interese în OSC. Membrii organizațiilor participante vor mai învăța despre planificarea strategică și managementul bazat pe rezultate în cadrul OSC, despre monitorizarea și evaluarea planului strategic și despre teoria schimbării.
„Așa cum organizațiile societății civile își propun să fie promotorii bunelor practici în societate, principiile de bună guvernare, inclusiv componenta legală, sunt de o mare importanță, fiind baza pe care noi clădim structura organizațiilor noastre”, a subliniat Aliona Țurcan, formatoare în cadrul trainingului, expert senior în cadrul CICO.
Programul de capacitare pentru OSC-uri are scopul de a consolida abilitățile organizațiilor beneficiare în domeniul dezvoltare instituțională, de fortificare a competențelor și abilităților echipelor, astfel ca acestea să devină actori ai schimbării în comunitățile lor, atât la nivel local, cât și raional. Anterior, în cadrul programului de capacitare reprezentanții celor patru OSC-uri au învățat despre practicile de management în cadrul organizațiilor necomerciale și despre comunicare și relațiile cu mass-media.
Activitățile sunt organizate în cadrul proiectului „Consolidarea eficienței și accesului la justiție în Moldova”, implementat de PNUD Moldova, în parteneriat cu IRP și INVENTO, cu suportul financiar al Suediei.