Institutul de Reforme Penale marchează 21 de ani de activitate

Institutul de Reforme Penale marchează 21 de ani de activitate Dragi prieteni,

Se împlinesc 21 de ani de când, plini de optimism, ne-am pornit pe drumul reformelor, alături de întreaga societate.

Privind înapoi, ne copleșesc emoții pline de amintiri plăcute. A fost o perioadă frumoasă în care am învățat, am creat parteneriate, am depășit provocări, am crescut.
Eforturile nu au fost zădarnice. Ne bucurăm că instituțiile care au fost fondate sau promovate în acei ani aduc astăzi rezultate, că am contribuit la dezvoltarea societății civile, care astăzi este o forță serioasă și un actor important al societății, că avem un sistem de probațiune eficient, iar domeniile medierii, justiției juvenile, alternativele detenției sunt în dezvoltare permanentă.

Pentru mulți dintre foștii noștri colegi, care au fost alături de IRP în calitate de angajați, experți sau voluntari, IRP a fost un punct de pornire în activitatea profesională și astăzi ne bucurăm de succesele lor, în realizarea misiunii responsabile la nivel național și internațional. Sperăm că și pentru ei activitatea în cadrul IRP și experiența acumulată aici sunt valoroase, iar în inimi au păstrat amintiri frumoase despre echipa IRP.

Pe lângă profesionalism și dedicație cauzei alese, am promovat spiritul de echipă, toleranța și respectul reciproc.

Privim cu satisfacție înapoi și suntem bucuroși de cele obținute, dar evident că mai sunt multe de făcut.

Astăzi ne dorim forțe pentru noi realizări, pentru a depăși provocările ce apar și să depunem în continuare toate eforturile pentru a contribui la crearea unei societăți mai tolerante și unei justiții mai umane în cursul nostru european.

Institutul de Reforme Penale marchează 21 de ani de activitate