Newsletter: “Promovăm o abordare sistemică a fenomenului delincvenței juvenile”

În anul 2017, proiectul “Consolidarea mecanismului de prevenire şi dejudiciarizare a cauzelor penale cu implicarea copiilor sub vârsta răspunderii penale şi a celor în conflict cu legea” implementat de IRP, în parteneriat cu UNICEF a început cu o serie de activități constructive.

Astfel că, un pas important în consolidarea instituțiilor și organizațiilor implicate în vederea asigurării respectării dreptului copilului a constituit aprobarea mecanismului de prevenire și dejudiciarizare a cauzelor penale cu implicarea copiilor sub vârsta răspunderii penale și a celor în conflict cu legea în raionele Ungheni, Leova și Căușeni.

Prezentarea Programului de prevenire a delincvenței juvenile pentru angajații poliției a contribuit la o colaborare mai strânsă între profesioniștii implicați în activitățile de prevenire a delincvenței juvenile, dar și la asigurarea formării aptitudinilor și practicilor de lucru a angajaților poliției cu copii.

În cadrul grupurilor de lucru au fost prezentați indicatorii de management și inițiativa de elaborare a ghidului metodologic de lucru cu copiii sub vârsta răspunderii penale și a copiilor în conflict cu legea pentru psihologii școlari, psihologii din cadrul SAP și consilierii de probațiune.

Toate acțiunile întreprinse au menirea de a preveni delincvența juvenilă și de a reduce cazurile de infracțiuni în rândul minorilor.

NewsLetter-ianuarie-martie.pdf [1,2 Mb] (descarcari: 3)
Newsletter: “Promovăm o abordare sistemică a fenomenului delincvenței juvenile”