Politii Comunitare au fost lansate la Balti si Rezina

In orasul Balti si in raionul Rezina a fost infiintata Politia Comunitara, structuri care vor fi subordonate direct autoritatilor locale si nu Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

De competenta Politiei Comunitare vor tine problemele cotidiene ale cetatenilor, profilaxia infractionala, precum si monitorizarea activitatii politiei propriu-zise. Actiunile se inscriu in cadrul unui proiect-pilot finantat de organizatii europene.

Politia Comunitara urmeaza sa devina intermediar intre organele de politie, societatea civila si autoritatile locale. Aceasta structura nu va fi una represiva, ci va deveni un aliat al comunitatii. Responsabilii din cadrul acestei structuri vor monitoriza perceperea sociala a politiei, aspectul criminogen in localitate.

Noua structura urmeaza sa se transforme in timp dintr-o structura militara in una civila, iar in cazul in care activitatea Politiei Comunitare va avea un impact pozitiv la Balti si la Rezina, proiecte similare vor fi implementate pe tot teritoriul republicii.

[DECA-press]