Rolul organelor de politie in procesul de reintegrare sociala a ex-detinutilor

Institutul de Reforme Penale in colaborare cu Agentia Suedeza pentru Dezvoltare si Cooperare Internationla SIDA si al Fundatiei SOROS-Moldova (FSM) a organizat la 11 decembrie curent, masa rotunda cu genericul „Rolul organelor de politie in procesul de reintegrare sociala a ex-detinutilor”.

La masa rotunda au fost invitati sa participe reprezentantii a 5 comisariate de politie din Chisinau.

Scopul activitatii a fost informarea participantilor cu privire la metodele de lucru cu aceasta categorie de persoane precum si analiza situatiei existente vis-a-vis de implicarea politistilor propriuzis in procesul de reintegrare sociala a ex-detinutor. "Politia are ca sarcina implicarea in mai multe domenii, inclusiv si in procesul de reintegrare sociala a persoanelor liberate din detentie" - a mentionat Dl. Igor Dolea, Directorul Institutului de Reforme Penale.

In prima jumatate a activitatii, au fost analizate rezultatele obtinute in urma implementarii proiectului „Reintegrarea sociala a ex-detinutilor”, precum si concluziile meselor rotunde cu aceeasi tematica, care au fost desfasurate in noiembrie – decembrie in Nordul si Sudul tarii. Dezbaterea subiectelor a fost moderata de – Maria Popovici - Sef al Sectiei Minori si Moravuri, MAI.

Un alt subiect abordat a fost si colaborarea intre Centrele de Justitie Comunitara(CJC) si institutiile de Stat. La fel s-a discutat si masura in care acestea din urma se implica in procesul de reintegrare si care sunt rezultatele obtinute de CJC-urile din tara.