Locuri de munca in Moldova pentru cetatenii plecati in strainatate

Este vorba despre un proiect al Comisiei Europene, menirea caruia este sa-i convinga pe moldovenii plecati din tara sa revina acasa. Un prim targ al locurilor de munca va fi organizat in premiera la Berlin, iar ulterior si in alte orase europene unde locuiesc emigrantii moldoveni.

Comisia Europeana, in colaborare cu Agentia Publica Suedeza de Ocupare a Fortei de Munca, a lansat un proiect prin care va incerca sa-i convinga pe moldovenii din strainatate sa revina in tara. Cum? Prin organizarea targurilor de munca in intreaga Europa. Primul va fi in Germania.

Ofertele urmeaza sa fie prezentate de companiile care activeaza in Moldova. Pana acum insa si-au anuntat intentia de a participa doar cateva intreprinderi. Organizatorii spun ca e nevoie de mai multe.

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca spune ca pe piata din Moldova se simte o criza de forte calificate de munca. Proiectul va dura pana in 2012, timp in care in diferite orase europene vor fi organizate targuri de munca, in exclusivitate, pentru moldoveni.

ProTV Chisinau