R. Moldova si Irlanda au semnat Conventia privind evitarea dublei impuneri

Republica Moldova si Irlanda au semnat joi, 28 mai, Conventia pentru evitarea dublei impuneri si prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit. Documentul a fost semnat la Chisinau de catre viceministrul in exercitiu al Finantelor, Viorel Dandara si Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Irlandei in R. Moldova, John Morah.

Potrivit oficialilor, conventia va reduce toate obstacolele pentru ambele state in ceea ce priveste investitiile si va asigura conditii favorabile de desfasurare a activitatii economice externe si de consolidare a relatiilor economice.

Documentul semnat are drept obiectiv crearea unor sisteme fiscale care ar coordona actiunile celor doua state, pentru evitarea dublei impuneri, distribuirii drepturilor impunerii fiscale, precum si eliminarii discriminarii fiscale sub orice forma.

Potrivit datelor statistice, in 2008 exportul marfurilor moldovenesti pe piata irlandeza s-a cifrat la 5,2 mln USD, iar importul constituia 0,3 mln USD. In Republica Moldova sunt inregistrate in prezent si activeaza 19 intreprinderi moldo-irlandeze.

http://www.basa.md/?c=news&id=361285#361285