Istoria condamnaţilor va fi trecută într-un registru

Departamentul Instituţiilor Penitenciare (DIP) se află la etapa de definitivare a unei baze de date de evidenţă electronică a persoanelor din detenţie „Registrul condamnaţilor”.
Potrivit DIP, acest registru va permite asigurarea operativităţii transmiterii şi recepţionării informaţiei privind detenţia persoanelor de la intrarea acesteia în instituţie până la libertate, precum şi facilitarea respectării drepturilor condamnaţilor, graţie operativităţii schimbului de informaţie.

Elaborarea sistemului informaţional a avut loc cu suportul financiar al Ministerului Afacerilor Externe a Estoniei. O soluţie informaţională similară este utilizată în prezent şi de către Ministerul Justiţiei al Estoniei şi implementată în sistemul penitenciar estonian.

Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, care a avut o întrevedere cu subsecretarul pentru Afaceri Politice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Estonia, Harri Tiido, i-a mulţumit oficialului estonian pentru suportul acordat în realizarea acestui proiect.

La rândul său, domnul Harri Tiido a declarat că se bucură că acest proiect va ajuta Republica Moldova, declarând că Estonia va continua să susţină Republica Moldova şi pe alte segmente care au la bază implementarea de noi tehnologii informaţionale.

Sursa:www.jurnal.md