Elaborarea strategiei organizationale a Centrelor de Justitie Comunitara

In perioada 27-29 martie, Institutul de Reforme Penale a organizat training-ul „Elaborarea strategiei organizationale a Centrelor de Justitie Comunitara”. Au fost invitati sa participe reprezentantii celor 12 Centre de Justitie Comunitara, fondate de IRP, din intreaga republica: Balti, Cahul, Telenesti, Falesti, Comrat, Ungheni, Edinet, Leova, Orhei, Soroca, Rezina si Chisinau.

Ce este un management organizational? Care sunt etapele unei planificari strategice? Ce este o misiune, viziune si o strategie organizationala, cum se defineste ea? La aceste si alte intrebari a oferit informatii expertul Serghei Neicovce si Vasile Cioaric - experti centrul "Contact" care au moderat activitatile din prima si a doua zi.

Vineri 28 martie, Sesiunea a II-a intitulata „Elaborarea strategiei si planului de actiuni”, a gazduit activitati practice, si anume lucru in grup vis-a-vis de identificarea strategiilor precum si prezentarea acestora. Pe parcursul activitatilor participantii de asemenea au exersat prin elaborarea planurilor de actiuni in Centrele de Justitie Comunitare.

O parte componenta a unei strategii organizationale este si comunicarea, cea cu mass-media. Astfel incit in cea de a treia zi, Ana Racu – expert IRP, a instruit participantii in ceea ce priveste relatiile CJC cu mass-media, instrumentele si tehnicile utilizate. Iar in a doua jumatate a zilei, teoria a fost pusa in practica prin intermediul lucrului in grup. Iar pentru o mai buna activitate de informare a opiniei publice prin internediul mass-media - reprezentantii au elaborat comunicate de presa, punind in aplicare regulile de scriere si redactare a acestuia.

Activitatea a fost realizata din cadrul proiectului „Consolidarea Societatii Civile in Republica Moldova: Grupuri marginalizate. Reintegrarea sociala a ex-detinutilor”. Implementat cu sustinerea financiara a Agentiei Suedeze pentru Dezvoltare si Cooperare Internationala si Fundatia Soros Moldova.