Buletin informativ pentru luna noiembrie în cadrul proiectului „Asigurarea unei intervenții prompte în cazul copiilor în conflict cu legea prin măsuri de prevenire și colaborare intersectorială în 5 raioane ale țării”
În buletinul informativ din luna aceasta, elaborat și distribuit în cadrul proiectului „Asigurarea unei intervenții prompte în cazul copiilor în conflict cu legea prin măsuri de prevenire și colaborare intersectorială în 5 raioane ale țării”, V-am pregătit un rezumat al activităților din această lună.
Activitatea ofițerilor de urmărire penală privind investigarea cazurilor cu implicarea copiilor în conflict cu legea și a celor sub vârsta răspunderii penale
Cu scopul consolidării abilităților a 20 de ofițeri de urmărire penală privind investigarea cauzelor cu implicarea minorilor, în perioada 3-4 decembie 2018, Institutul de Reforme Penale a organizat un atelier de instruire cu genericul “Activitatea ofițerilor de urmărire penală privind investigarea cazurilor cu implicarea copiilor în conflict cu legea și a celor sub vârsta răspunderii penale”.
Egalitatea pe înțelesul nostru,  proiect prin care Consiliul a reușit să accesibilizeze informațiaConsiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, împreună cu Institutul de Reforme Penal, a implementat proiectul ,,Egalitatea pe înțelesul nostru”, care a fost lansat la 15 martie 2018.
Validarea rezultatelor proiectelor implementate în cadrul Programului de finanțare a inițiativelor/ proiectelor de schimbare în domeniul drepturilor omuluiContribuind la îmbunătățire la nivel strategic, pe termen mediu și lung a promovării și respectării drepturilor omului și a statutului de drept în cadrul Programului de finanțare a inițiativelor/proiectelor, în parteneriat cu mai multe instituții în domeniu, am încercat să punem în aplicare la nivel național a instrumentelor europene și internaționale de protecție și schimbare în domeniul drepturilor omului.
Lecții cu elevi și părinți în domeniul prevenirii delincvenței juvenile în raionul Călărași
În perioada octombrie – noiembrie curent, în raionul Călărași, de către ofițerii de poliție, au fost desfășurate 4 lecții cu elevii claselor a V-a și a VI-a a L.T. „Mihai Eminescu”, com. Sipoteni și a L.T. “Vasile Alecsandri” or. Călărași, și cu părinții acestora în scopul prevenirii delincvenței juvenile.
Totalurile atelierului de formare de formatori desfășurat cu ofițerii de urmărire penală
La inițiativa comună a Institutului de Reforme Penale și a Direcției Generale de Urmărire Penală, cu suportul UNICEF Moldova a fost realizat atelierul de formare de formatori cu ofițerii de urmărie penală.
În raionul Comrat au avut loc o serie de lecții în școli în scopul prevenirii delincvenței juvenile în raion
În luna octombrie, în raionul Comrat s-au desfășurat lecții în două școli în scopul prevenirii delincvenței juvenile.
Consolidarea capacităților CNA și OAP în asigurarea respectării și protecției drepturilor omului în contextul semnalării faptelor privind infracțiunile de corupțieCentrul Național Anticorupție (CNA) și Oficiul Avocatului Poporului (OAP), împreună cu Institutul de Reforme Penale, au finalizat implementarea proiectului „Consolidarea capacităților CNA și OAP în asigurarea respectării și protecției drepturilor omului în contextul semnalării faptelor privind infracțiunile de corupție".
Atelier de formare de formatori “Activitatea ofițerilor de urmărire penală privind investigarea cazurilor cu implicarea copiilor în conflict cu legea și a celor sub vârsta răspunderii penale”
În perioada 26 – 29 noiembrie 2018, în cadrul proiectului implementat de către IRP în parteneriat cu UNICEF Moldova „Asigurarea unei intervenții prompte în cazul copiilor în conflict cu legea prin măsuri de prevenire și colaborare intersectorială în 5 raioane ale țării”, are loc atelierul de formare de formatori cu genericul “Activitatea ofițerilor de urmîrire penală privind investigarea cazurilor cu implicarea copiilor în conflict cu legea și a celor sub vârsta răspunderii penale”.
Evaluarea cantitativă și calitativă a situației privind drepturile omului în Republica MoldovaOficiul Avocatului Poporului au finisat cu succes proiectul „Evaluarea cantitativă și calitativă a situației privind drepturile omului în Republica Moldova”. Prin acest proiect OAP și-a propus realizarea unui Studiului Național al Percepțiilor Drepturilor Omului în Republica Moldova.