CONCEPT- PROGRAM DE INSTRUIRE CLINICĂ (PENTRU INSTITUŢII DE ÎNVĂŢĂMÂNT SUPERIOR CU PROFIL JURIDIC DIN REPUBLICA MOLDOVA)

CONCEPT- PROGRAM DE INSTRUIRE CLINICĂ (PENTRU INSTITUŢII DE ÎNVĂŢĂMÂNT SUPERIOR CU PROFIL JURIDIC DIN REPUBLICA MOLDOVA)Acest concept este elaborat în cadrul proiectului “Promovarea instruirii clinice în sistemul de pregătire a viitorilor jurişti”, coordonat de Olga Rabei-Secrieru în pachetul de programe ale Institutului de Reforme Penale (IRP) şi implementat cu suportul Ambasadei SUA în Republica Moldova. Proiectul reprezintă una dintre multiplele iniţiative ale IRP în domeniul îmbunătăţirii sistemului de pregătire a viitorilor jurişti, cele mai recente fiind proiectul „Hexagonul Facultăţilor de Drept - Chişinău 2017” şi proiectul „Emanciparea drepturilor omului prin asistenţă juridică primară” 2015-2017.

Conceptul de instruire clinică nu este unul nou. Raportul „Capacitatea instituţiilor de învăţământ superior cu profil juridic de desfăşurare a programului de instruire clinică” (program de instruire în cadrul Clinicii Juridice) demonstrează că nu toate instituţiile de învăţământ au pus la baza programului lor de instruire clinică un concept clar. Din cauza resurselor limitate, uneori s-a deviat de la conceptul de instruire clinică. Actualul concept are şi misiunea de sinteză a ideii de instruire clinică, adaptată contextului din Republica Moldova, fiind un instrument de argumentare pentru promotorii ideii în raport cu factorii de decizie, în ideea oferirii sprijinului necesar pentru un program de instruire clinică.

Aducem sincere mulțumiri tuturor persoanelor care s-au implicat la analiza și realizarea acestui concept.

3-Concept.pdf [428.64 Kb] (descarcari: 44)