Retrospectiva activităților grupului de lucru din raionul Leova

La data de 14.11.2017, în incinta Consiliului raional Leova, s-a desfășurat ședința grupului de lucru privind „Mecanismului local de referire a copiilor în conflict cu legea și a celor sub vârsta răspunderii penale”.

Carolina Levcenco, specialist la Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei Leova, a prezentat totalurile pilotării managmentului cazurilor individuale ale copiilor în conflict cu legea și a celor sub vârsta răspunderii penale.

Mariana Șumcă, specialist Biroul Siguranță Copii al IP Leova a vorbit despre activitățile programului de prevenire a delincvenței juvenile în raionul Leova. Doamna Șumcă a specificat colaborarea strânsă dintre instituțiile care lucrează cu și pentru copiii din raion, fapt ce a contribuit la obținerea unor rezultate pozitive.

Totodată, reprezentanții IRP au prezentat lecția-video în domeniul prevenirii comportamentului delicvent în rândul copiilor, care este un instrument de prevenire a delincvenței juvenile.

Prezent la ședință, Eugeniu Buraga, vicepreședintele Consiliului raional Leova, a apreciat funcționalitatea grupului de lucru, calificându-l drept unul lucrativ, consolidat și bine organizat.

Ceslav Panico, vicedirector IRP și Dumitru Codreanu, coordonator regional Leova au vorbit despre totalurile implementării proiectului și au mulțumit specialiștilor pentru profesionalismul insistența și entuziasmul de care au dat dovadă pe tot parcursul proiectului.

Sperăm ca proiectul dat să aibă continuitate, fiindcă doar așa se va ajunge la un rezultat foarte bun” au conchis specialiștii din raionul Leova.

La final, membrii grupului de lucru au avut parte de un exercițiu practic, unde și-au împărtășit opiniile privind aplicarea mecanismului de prevenire a delincvenței juvenile și referire a copiilor în conflict cu legea și a celor sub vârsta răspunderii penale. Ședința a fost moderată de Lilia Roman, specialist al Serviciului Asistență Psihopedagogică Leova.

Activitatea este realizată în cadrul proiectului „Consolidarea mecanismului de prevenire şi dejudiciarizare a cauzelor penale cu implicarea copiilor sub vârsta răspunderii penale şi a celor în conflict cu legea”, implementat de Institutul de Reforme Penale, în parteneriat cu UNICEF Moldova.

Retrospectiva activităților grupului de lucru din raionul Leova
Retrospectiva activităților grupului de lucru din raionul Leova
Retrospectiva activităților grupului de lucru din raionul Leova
Retrospectiva activităților grupului de lucru din raionul Leova