In centrele comunitare din Balti vor fi folosite metode avansate de lucru cu tinerii aflati in situatie de risc

Formarea personalitatii copilului este un proces complex care, la diferite etape, este insotit de mai multe dificultati. Acestea sint determinate, in mare parte, de diferiti factori interni si externi care influenteaza dezvoltarea copilului, felul in care el percepe realitatea sociala, valorile si conduitele care le insuseste etc. Deseori la aceasta faza copiii, mai ales cei care sint lipsiti de grija si supravegherea parinteasca, pot foarte usor sa adopte comportamente deviante, care uneori ajung sa degenereze in delicte.

Aceasta problema i-a determinat pe expertii Institutului de Reforme Penale, Pritcan Valentina si Ciobanu Diana, sa elaboreze un Program psiho-social de gestionare a furiei (vezi atasat), care va fi implementat in cadrul a 7 centre comunitare din mun. Balti, implicate in asistarea copiilor aflati in situatie de risc. Programul ofera sfaturi si principii de lucru cu copiii care provin din medii sociale dificile si care genereaza conflicte in comunitate si in relatiile cu semenii lor. Expertii urmaresc ca prin intermediul diferitor metode sa imbunatateasca abilitatile lucratorilor centrelor comunitare de a rezolva diferite probleme de care se ciocnesc copiii cu virsta cuprinsa intre 14-18 ani.

Acest curs de instruire se doreste a fi o contributie la diminuarea ratei criminalitatii in rindul copiilor, in general, si in mod particular, sa imbunatateasca abilitatile de lucru cu tinerii „problematici”, prin apelarea la tehnici si instrumente psihologice avansate.

Programul este recomandat, atit pentru angajatii centrelor comunitare, cit si pentru parinti, profesori, politisti si alte categorii de lucratori care se ocupa de problema copiilor in situatii de risc.

Aceasta activitate este organizata de catre Institutul de Reforme Penale in cadrul proiectului “Promovarea noilor elemente de justitiei pentru copii in sistemul de justitie al Republicii Moldova”, cu suportul financiar al organizatiei UNICEF Moldova si SIDA.

In centrele comunitare din Balti vor fi folosite metode avansate de lucru cu tinerii aflati in situatie de risc.doc [68,5 Kb] (descarcari: 16)