Drepturile Omului – un domeniu esențial în educația copiilor

Drepturile Omului – un domeniu esențial în educația copiilorÎn contextul Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, experta Institutului de Reforme Penale, Arina Țurcan a desfășurat o lecție în cadrul Penitenciarului nr. 10 - Goian pentru minori.

23 de copii au avut parte de informații utile și îndrumări pentru a fi capabili să definească corect drepturile omului si principalele caracteristici ale acestora, să identifice și sa distingă principalele drepturi ale omului, precum sunt dreptul la viață sau dreptul la viața privată.

Totodată, au fost demonstrate prezentări video educative și motivaționale ce vizează tema drepturilor omului. Prin urmare, copii au avut posibilitatea să adreseze întrebări, să expună cazuri din experienţa proprie privind încălcarea drepturilor omului, experta oferind răspunsuri la întrebări și soluții la rezolvarea problemelor acestora.

Dreptul de a nu fi supus torturii și tratamentelor inumane și degradante, a fost, de asemenea, un subiect definit în cadrul lecțiilor, astfel ca acest fenomen să fie cunoscut și evitat pe viitor.

Drepturile Omului – un domeniu esențial în educația copiilor
Drepturile Omului – un domeniu esențial în educația copiilor