Societatea nu sustine metodele de solutionare amiabila a conflictelor

Societatea nu sustine metodele de solutionare amiabila si bazate pe comunicare a conflictelor, astfel activitatile de instruire si campaniile de informare a publicului joaca un rol crucial. In aceasta ordine de idei, IRP continua, atit programele generale, cit si cele speciale, de instruire si informare a publicului.

Programele speciale sunt elaborate astfel pentru a raspunde necesitatilor si asteptarilor judecatorilor, procurorilor, ofiterilor de urmarire penala si mediatorilor.

Activitatile desfasurate de catre IRP in perioada 12-20 februarie in mun. Balti, r. Telenesti si Falesti a avut drept scop informarea, motivarea specialistilor in aplicare institutiei medierii. Colaboratorii organelor de drept au un rol important in implementarea si dezvoltarea institutiei medierii in RM.

Judecatorii si procurorii au fost instruiti privind identificarea cazurilor pasibile de mediere, mecanismul de aplicare a medierii, precum si conlucrarea cu mediatorul.

Cei prezenti la masele rotunde au mentionat importanta acestei institutii, tinind cont de beneficiile implementarii acesteia, atit pentru comuniate, cit si pentru sistemul de drept din Republica Moldova.