Ce trebuie să știi despre medierea în cauzele penale? IRP lansează o broșură indispensabilă pentru justițiabili

Ce trebuie să știi despre medierea în cauzele penale? IRP lansează o broșură indispensabilă pentru justițiabili Bănuiții, învinuiții, inculpații, victimele sau părțile vătămate/civile se vor putea documenta mai ușor despre medierea în cauzele penale, datorită broșurii elaborate de experții Institutului de Reforme Penale în acest sens.

Publicația conține informații relevante pentru participanții sau potențialii participanți la un proces de mediere și răspunde la cele mai importante întrebări ale acestora: De ce medierea este în interesul lor? Cum poate fi inițiat un proces de mediere penală? Cum se organizează un proces de mediere? Cum poate fi găsit un mediator? Ce efecte poate avea medierea în cauzele penale? ș.a.

Totodată, broșura vine să convingă justițiabilii că medierea penală poate fi cea mai rapidă și avantajoastă modalitate de rezolvare a unui conflict.
Prin urmare, dacă ai și tu calitatea de bănuit, învinuit, inculpat sau victimă, parte vătămată sau parte civilă a infracțiunii, află cum ai putea participa la un proces de mediere benefic intereselor tale, consultând broșura IRP, disponibilă în limba română și rusă aici.

Această publicație a fost elaborată de Institutul de Reforme Penale (IRP) în parteneriat cu Consiliul de Mediere în cadrul proiectului „Consolidarea mecanismului de aplicare a medierii penale în Republica Moldova”, implementat de Institutul de Reforme Penale (IRP) cu sprijinul Programului Consiliului Europei „Promovarea unui sistem de justiție penală bazat pe respectarea drepturilor omului în Republica Moldova” finantat de Guvernul Norvegiei, componenta 1.