GHID privind medierea penală

GHID privind medierea penală
Prezentul Ghid are ca scop de a pune la dispoziția practicienilor un instrument de lucru în care sunt menționate bazele normative ce reglementează aplicarea medierii penale.
Se încearcă a evidenția aspectele ce vizează medierea penală în diferite etape ale procesului penal; etapele procesului de mediere; participanții la mediere; infracțiunile în care reconcilierea prin mediere va elimina răspunderea penală; scopul medierii în alte tipuri de infracțiuni; informațiile furnizate mediatorului în cazurile penale; procesul de mediere în cazul persoanei arestate sau reținute; particularitățile procedurii de mediere în cazurile care implică minori.
Ghidul este destinat ofițerilor de urmărire penală, procurorilor, avocaților și judecărilor, dar și persoanelor interesate de instituția medierii penale.

Ghidul poate fi descărcat aici: ghid_mediere_final_web.pdf [489,36 Kb] (descarcari: 382)

Acest Ghid a fost elaborat cu suportul financiar al Programului Consiliului Europei „Promovarea unui sistem de justiție penală bazat pe respectarea drepturilor omului în Republica Moldova”, finanțat de Guvernul Norvegiei.